Categorieën
bedrijven

Loods bouwen nodig

Elke loods of hal is uniek en het bouwen van een eigen loods is dan ook een proces waarin je diverse keuzes moet maken. Op welke locatie komt de loods te staan? Welke afmetingen moet deze hebben, nu en met het oog op de toekomst? Voor welk materiaal kies je? En wat wordt de gebruiksfunctie? Om deze redenen is het vaak verstandig om een loods op maat te laten ontwerpen, zodat deze precies aansluit bij jouw behoeften.

Kosten voor het bouwen van een loods

De kosten voor een nieuwe loods hangen af van de locatie, materialen en het oppervlakte waar jij voor kiest. Om de kosten beheersbaar te houden is het verstandig om direct in de ontwerpfase de kosten in het oog te houden. Zo heeft de fundatie een grote invloed op het uiteindelijke kostenplaatje. Is het noodzakelijk om heipalen te gebruiken? Is het wellicht mogelijk om de loods op een andere locatie te plaatsen en zo flink in de kosten te snijden? Wat is je verwachte terugverdientijd? Kijk bij het maken van de plannen niet alleen hoe je bedrijf er vandaag de dag bijstaat maar ook naar de stip op de horizon. Wanneer je flinke groei verwacht de komende jaren is het verstandig om de loods hier al op in te richten, zodat je er niet snel weer uitgroeit.

Loods bouwen

Gewicht van de staalconstructie

Door te kiezen voor lichte bouwconstructies kan de fundatie doorgaans voordeliger en lichter worden uitgevoerd. In enkele gevallen behoort fundatie op bestrating zelfs tot de mogelijkheden. Een groot deel van de prijs van je loods wordt bepaalt door het staal van de draagconstructie. In principe geld er dat er meer kilo staal per vierkante meter nodig is wanneer de overspanning groter is. Dit wil niet perse zeggen dat een kleinere overspanning gunstiger is voor de prijs. Er zit een kantelpunt in. In de ontwerpfase kan de architect hier rekening mee houden.

Zelf een loods bouwen?

Er zijn zelfbouwpakketten verkrijgbaar waarmee je relatief eenvoudig je eigen loods plaatst. Je kunt deze helemaal zelf samenstellen door de afmetingen, beplating en het zetwerk te bepalen. Ook kun je kiezen voor de isolatie en bijvoorbeeld de helling van het dak. Wel heeft een loods die je laat bouwen door experts vaak een duurzamere constructie. Daarnaast nemen de architect en aannemer zeer veel werk voor je uit handen, zodat jij je kunt richten op je core business. Vergeet bijvoorbeeld niet dat je ook de nodige vergunningen aan moet vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *